Bakstenen

Er zijn diverse kleuren en formaten bakstenen verkrijgbaar en dit kan, als u op zoekt bent naar een geschikte baksteen voor uw tuin, de keuze nog behoorlijk lastig maken. Daarom hier een beknopte uitleg over de voordelen van baksteen en hoe deze bakstenen het beste kunnen worden gebruikt.

Voordelen van bakstenen

Een baksteen is, de naam zegt het al, is een gebakken steen die gemaakt is van natuurlijke grondstoffen en een van de oudste bestratingsmaterialen. De meeste soorten bakstenen van nu worden zelfs speciaal getrommeld om ze het doorleefde karakter van tientallen jaren intensief gebruik te geven.

Een voordeel van bakstenen is, dat de kleur van de baksteen door natuurlijke afslijting alleen maar warmer en mooier wordt. Dit in tegenstelling tot een steensoort met kunstmatige toevoegingen. Deze zal ook van kleur veranderen onder invloed van gebruik, zon en andere weersomstandigheden. Maar deze kleur zal in niets meer met de oorspronkelijke kleur van de steen te vergelijken zijn.
Over het algemeen geldt voor de van natuurlijke grondstoffen gemaakte bakstenen, dat ook na tientallen jaren intensief gebruik, de warme uitstraling behouden blijft, deze stenen hun waarde behouden en altijd te hergebruiken zijn.

Bakstenen voor bestrating of terras

Bakstenen kunt u voor vele soorten bestratingen gebruiken. Van bestrating van een oprit tot het aanleggen van een pad of terras. En ook na jarenlang intensief gebruik blijven deze stenen mooi. Een goed voorbeeld hiervoor zijn de tijdloze, oud gebakken waaltjes: prachtige, slanke stenen die tegenwoordig een gewilde sierbestrating zijn. De kleine onregelmatigheden van deze bakstenen zorgen voor een uitstraling en sfeer die doet denken aan de tijden van weleer en toch passen ze in elke tuin van nu.

Het gebruik van bakstenen in combinatie met grote natuurstenen tegels levert een verrassend mooi terras op. In kleur op elkaar afgestemd of juist contrasterend, het is allemaal mogelijk omdat er zoveel keus is in baksteen. Om te bepalen welke kleur, formaat of soort bakstenen u wilt gaan kopen, is het belangrijk om zoveel mogelijk soorten bakstenen te vergelijken en dat kunt u het beste doen bij een steenhandelaar. Voor inspiratie en om de vele mogelijkheden te bekijken waar u misschien nog niet eens aan had gedacht.

bakstenen bakstenen bakstenen